18 Eylül 2014 Perşembe

18 Eylül Tarihte Bugün

Türk siyasi hareketinin gençlik yapılanmasına vurulan en büyük neşterler den biri olan Deniz Gezmiş'i idamı, ve Deniz Gezmiş'i idama götüren olaylar silsilesinin bir halkası olan, 18 Eylül tarihte bugün 1970 senesinde tutuklu bulunduğu ceza evinden salı verilmesidir. Deniz Gezmiş, lise yıllarda tanıştığı sol görüşle ömrünün son saniyesine kadar yaşayabilmiş ender insanlardandır. Bu düşünceye o kadar inanmıştır ki, Türkiye Cumhuriyet'i tarihinin bir daha hiçbir döneminde yapılamayacak olan ilkleri başarmıştır. Siyasi görüşünü benimseyelim yada benimsemeyelim, bu anlamda Deniz Gezmiş memleketin yetiştirdiği ender insanlardandır. Peki nedir Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bu başarısı? Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, günümüzde bu cesareti ve inandığı değerleri bu kadar samimi bir şekilde savunacak bir gençliğin yetişmemiş olması.

Tarihte bugün hapishaneden salıverilen Deniz Gezmiş, üzerinden altı ay bile geçmeden bu dik duruşunu Türkiye Hak Kurtuluşu Ordusunu adlı örgütünün kuruculuğunu yaparak göstermiştir. Amacı Emperyalist devletlere karşı Sosyalist bir iktidar yürüyüşü idi. O da siyasi görüşü ne olursa olsun tıpkı Adnan Menderes gibi Emperyalist ülkelerin oynadığı oyunların farkına varmış ve Rusya ile yakınlaşmayı düşünmüştür. Sonu da yine Adnan Menderes gibi katledilmek olmuştur. Yine kendi memleketinin mahkemeleri tarafından.

Tarihte bugünü yazarken şunu bir kez daha ve içim acıyarak fak ettim ki, hangi siyasi düşüncenin içinde olursak olalım, hali hazırdaki dünya düzenine başkaldırıyor sak, kefenimizi yanımızda taşımaya başlamışız demektir.  
Yazar : Unknown

18 Eylül Tarihte Bugün

Share:

Post a Comment

Facebook
Blogger

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

About Us

Advertisment

Like Us

© Tarihte Bugün All rights reserved | Theme Designed by Blogger Templates